DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a lăudat luni „poziţia fermă” a lui Donald Trump asupra Iranului după declaraţii de o virulenţă rară făcute de preşedintele SUA împotriva Teheranului, a anunţat biroul lui Netanyahu, informează France Presse, potrivit agerpres.

„Vreau să aduc omagiu poziţiei ferme exprimate ieri de preşedintele Trump şi secretarul de stat Mike Pompeo împotriva agresivităţii regimului din Iran”, a declarat prim-ministrul israelian, la o şedinţă a cabinetului. Israelul consideră Iranul ca fiind inamicul său numărul unu.


Citeşte şi: ATAC armat la Toronto (VIDEO) – Doi morți și 13 răniți

Duminică, Trump a avertizat Iranul într-un mesaj pe Twitter „să nu mai ameninţe niciodată Statele Unite sau va suporta consecinţe pe care nu le-a mai cunoscut înainte”, adresându-se mai ales preşedintelui iranian Hassan Rouhani.

Cu puţin timp înainte, Rouhani l-a sfătuit pe preşedintele american „să nu se joace cu coada leului” şi a avertizat că un conflict cu Iranul ar fi „mama tuturor războaielor”.

Netanyahu nu a încetat să ceară în ultimele luni ca Iranul să se retragă din Siria şi nu să se implanteze acolo militar.

Citeşte şi: Un influent politician sud-coreean s-a aruncat de la fereastră

Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah susţin regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, ajutat de asemenea de Rusia.

În timp ce este atent să nu fie împins în conflict, Israelul a lovit de mai multe ori teritoriul sirian, în special convoaie de arme despre care crede că erau destinate Hezbollah.