DISTRIBUIȚI
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at his Jerusalem office on August 2, 2015. AFP PHOTO / POOL / GALI TIBBON (Photo credit should read GALI TIBBON/AFP/Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că ‘identitatea istorică şi naţională’ a Israelului este recunoscută, făcând referire la aşteptata decizie a preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte oficial Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite dpa, potrivit agerpres.

„Identitatea noastră istorică şi naţională are parte de recunoaşteri importante în fiecare zi, dar în mod special astăzi”, a spus Netanyahu într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook.


Citeşte şi: Trump pune gaz pe foc în Orientul Mijlociu: ‘Va aduce haos în regiune!’

„Bineînţeles că voi spune mai multe pe parcursul zilei în legătură cu subiectul privind Ierusalimul”, a adăugat el.

Într-un discurs susţinut anterior la o conferinţă diplomatică, Netanyahu nu făcuse nicio menţiune în legătură cu chestiunea Ierusalimului.

Preşedintele american Donald Trump ar urma să recunoască miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, în sens contrar deceniilor de prudenţă americană în acest dosar şi în ciuda avertismentelor liderilor din regiune, care se tem de o izbucnire a violenţelor.

Liderul de la Casa Albă va ordona totodată pregătirea transferului Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim. El nu va fixa totuşi calendarul acestei mutări care ar urma să dureze ani, dată fiind necesitatea de a găsi un amplasament, de a finanţa şi a construi un nou sediu.