DISTRIBUIȚI
infobae.com

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a decis miercuri seara să îi ceară premierului în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, liderul partidului de dreapta Likud, să formeze un nou guvern, informează preşedinţia israeliană într-un comunicat preluat de agenţiile internaţionale de presă, potrivit agerpres.

Nu este cert că Netanyahu va reuşi să obţină votul parlamentului în termenul de 28 de zile acordat, după ce primele două partide parlamentare nu au reuşit să ajungă la un acord pentru formarea unui guvern de uniune naţională.


Citește și : Pelosi: Transcriptul convorbirii Trump-Zelenski confirmă nevoia unei anchete în vederea destituirii preşedintelui SUA„

Comisia electorală israeliană a comunicat miercuri rezultatele definitive ale alegerilor parlamentare din 17 septembrie. În viitorul Knesset (parlament) cu 120 de locuri, Likud va avea 32 de deputaţi, cu unul mai puţin decât partidul Albastru Alb al centristului Benny Gantz. Niciuna dintre formaţiuni nu dispune de o majoritate, în urma alianţelor previzibile. Lista Unită, care grupează partide arabe şi comuniste, a devenit a treia forţă politică din ţară, cu 13 mandate în noul parlament.

Netanyahu, aflat la putere 13 ani, dintre care un deceniu neîntrerupt, urmează să fie audiat la începutul lui octombrie pentru a răspunde acuzaţiilor de corupţie, fraudă şi abuz de încredere, în trei dosare. Procedura, obligatorie înaintea unei eventuale inculpări, a fost amânată de procuratură pentru a nu influenţa rezultatul alegerilor.

Citește și : Trump i-a cerut în mod repetat lui Zelenski să îi ancheteze pe Joseph şi Hunter Biden