DISTRIBUIȚI
AP

Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat joi că Israelul este gata să efectueze o operaţiune militară pe scară largă în Gaza, unde palestinienii au anunţat că vor protesta sâmbătă de-a lungul frontierei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Netanyahu a precizat că înainte de intervenţia armată vor fi încercate „toate celelalte posibilităţi”. „Toţi israelienii trebuie să ştie că dacă suntem împinşi într-o campanie amplă, o vom declanşa de pe o poziţie de forţă şi securitate”, a spus prim-ministrul. „În ultimele zile am dat ordine să fie trimise întăriri, mai multe vehicule, şi să fie pregătită o campanie extinsă”, a anunţat el după ce a vizitat efectivele de infanterie şi blindate staţionate în apropierea frontierei cu Gaza.


Citește și : 40 de copii, ucişi în ultimul an în manifestaţiile desfăşurate în Fâşia Gaza (UNICEF)

Palestinienii din Fâşia Gaza intenţionează să marcheze un an de la declanşarea protestelor denumite „marele marş al reîntoarcerii”. În fiecare vineri, începând din 30 martie 2018, au avut loc proteste la frontiera blocată de armata israeliană. Manifestanţii cer ridicarea blocadei şi revenirea în teritoriile palestiniene a conaţionalilor lor alungaţi la înfiinţarea statului Israel, în 1948.

AFP reaminteşte că Israelul şi gruparea Hamas, care controlează Fâşia Gaza din 2007, s-au ciocnit în ultimii ani în trei conflicte armate.

Citește și : ‘Prima definiţie internaţională’ a sexismului, adoptată de Consiliul Europei