DISTRIBUIȚI

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat vineri că aşteaptă o decizie definitivă a justiţiei în cazul acuzaţiilor de corupţie, informează site-ul Ynetnews.com, scrie mediafax.

„Vreau să fie foarte clar, întreaga procedură va fi decisă în instanţă”, a declarat Benjamin Netanyahu.


Citește și : Berlusconi, de la congres la spital. Fostul premier italian a suferit o căzătură

„Nu vreau să existe dubii, vom accepta decizia instanţei. Vom acţiona mereu, de la început la sfârşit, în conformitate cu normele statului de drept”, a spus Netanyahu.

Procurorul general din Israel, Avichai Mandelblit, a anunţat joi seară definitivarea procedurii de inculpare a premierului în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, pentru acte de corupţie, urmând ca acuzaţiile formale să fie transmise instanţei. Este prima dată în istoria Israelului când un premier în funcţie este acuzat oficial de fapte penale.

Citește și : Captură record de droguri în Rusia. Peste două tone de stupefiante, descoperite într-un laborator clandestin

Benjamin Netanyahu a respins acuzaţiile care i se aduc de procurori, denunţând o „tentativă de lovitură de stat”. „Este vorba de o tentativă de lovitură de stat vizând un prim-ministru. Mi-am dedicat viaţa statului. Am luptat pentru el, am fost rănit şi sunt foarte mândru de acest lucru. Dar aceasta este o zi tristă. Trebuie să fii orb să nu vezi că se întâmplă ceva rău în sistemul nostru judiciar. Investigaţiile sunt infectate, iar aceasta este una dintre cele mai sensibile perioade politice de la crearea statului nostru. Trebuie să îi investigăm pe anchetatori şi Parchetele judiciare care pregătesc aceste cazuri infectate”, a declarat Benjamin Netanyahu joi seară.