DISTRIBUIȚI

”Încetaţi atacurile sau veţi primi şi mai multe lovituri”, a avertizat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu, adresându-se Jihadului islamic palestinian care a intensificat tirurile cu rachete din Gaza spre Israel după ce armata israeliană l-a ucis marţi pe unul dintre comandanţii grupării jihadiste, relatează AFP, potrivit agerpres.

Netanyahu a făcut declaraţia la începutul unei reuniuni a ”cabinetului său de securitate” şi în timp ce forţele israeliene îşi intensifică atacurile împotriva poziţiilor Jihadului islamic, care continuă să lanseze rachete spre Israel.


Citește și: Jeanine Anez se proclamă președinte în Bolivia

”Suntem hotărâţi să luptăm şi să ne apărăm ţara şi dacă ei consideră că aceste atacuri cu rachete ne vor slăbi sau ne fac să ne pierdem încrederea, se înşeală”, a spus Netanyahu, potrivit unui comunicat al biroului său.

”Nu au decât o singură opţiune: încetaţi aceste atacuri sau primiţi din ce în ce mai multe lovituri. Este alegerea lor”, a avertizat premierul israelian.

Precizând că Israelul nu se îndreaptă spre o escaladare, Netanyahu a spus că armata va ”răspunde la fiecare atac cu un atac mai virulent”.

Fâşia Gaza a avut trei războaie cu statul evreu în 11 ani şi se află sub o strictă blocadă terestră, aeriană şi maritimă impusă de Israel din 2007.

Atacurile israeliene în Fâşia Gaza s-au soldat cu încă patru morţi miercuri, crescând la 22 numărul palestinienilor ucişi începând de marţi, a indicat, la rândul său, Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană, care a anunţat de asemenea 50 de răniţi în urma atacurilor.

Citește și: ‘Acqua alta’ ISTORICĂ în Veneția

Armata israeliană a precizat că a lovit clădiri ale Jihadului islamic din Khan Younes, în centrul Fâşiei Gaza, şi un depozit de rachete.

Începând de marţi, aproximativ 250 de rachete au fost lansate din Gaza către Israel, potrivit unui ultim bilanţ al armatei israeliene, care a anunţat că a interceptat 90% din aceste proiectile. Aceste tiruri au provocat pagube materiale, nefiind înregistrate victime.