DISTRIBUIȚI
ABC News

Alianţa dintre Israel şi SUA este „de neclintit”, a afirmat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu la Summitul pentru Democraţie convocat de preşedintele american Joe Biden, relatează AFP, potrivit agerpres

„Israel şi SUA au avut divergenţe ocazionale, însă vreau să vă asigur că alianţa dintre cea mai mare democraţie din lume şi democraţia puternică, mândră şi independentă care este Israel, în inima Orientului Mijlociu, este de neclintit. Nimic nu poate schimba asta”, a declarat Netanyahu în cadrul acestui summit virtual.


Citește și : Anunţul privind desfăşurarea de arme nucleare în Belarus este PERICULOS

Biden şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu proiectul controversat de reformă judiciară din Israel.

În cadrul intervenţiei sale de miercuri, Netanyahu s-a declarat de asemenea convins că este posibil să se obţină un consens naţional amplu în legătură cu reforma judiciară propusă de el, potrivit Reuters.

Premierul israelian a anunţat luni o pauză în procesul legislativ de schimbare a sistemului de justiţie după ce propunerea sa a declanşat proteste masive.

Această a doua ediţie a Summitului pentru Democraţie, organizată de SUA, Costa Rica, Olanda, Zambia şi Coreea de Sud, reprezentând cele cinci continente, survine în plin război în Ucraina şi pe fondul temerilor în faţa creşterii puterii Chinei.

Citește și : Suedia şi Finlanda vor deveni ‘ţinte legitime’ pentru Moscova

În cadrul summitului, preşedintele american Joe Biden ar urma să anunţe aproape 700 de milioane de dolari pentru a sprijini „reînnoirea democratică” în lume.