DISTRIBUIȚI
NBC News

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis luni că nicio colonie israeliană din Cisiordania nu va fi vreodată evacuată, nici măcar în cadrul unui viitor acord de pace, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

El a făcut aceste declaraţii în timpul unei întâlniri cu foşti locuitori ai Netiv Ha’avot, o fostă colonie demolată în iunie 2018 în baza unei hotărâri judecătoreşti potrivit căreia aşezarea a fost construită ilegal pe un teren palestinian privat.


Citește și : Trump a evocat posibilitatea lansării unei invazii militare în Venezuela, afirmă un senator american

Întâlnirea a avut loc într-un cartier nou pe care guvernul de dreapta al Israelului l-a sponsorizat pentru foştii locuitori ai Netiv Ha’avot, în aşezarea Migdal Oz, la sud de Ierusalim.

‘Nimeni nu va fi scos din casa lui’, a spus Netanyahu.

‘Există ideea că modalitatea de ajunge la pace cu arabii este scoaterea noastră de pe pământul nostru’, a spus el, referindu-se la solicitarea palestinienilor de a opri extinderea coloniilor ca o condiţie pentru reluarea discuţiilor de pace.

Citește și : Rafturile magazinelor alimentare britanice ar fi afectate de un Brexit fără acord

‘În ceea ce mă priveşte, nu va exista o evacuare a coloniilor şi nici nu va înceta construcţia în colonii, ci exact contrariul’, a mai spus Netanyahu.

‘Pământul lui Israel este al nostru şi va rămâne al nostru’, a conchis el.