DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost întâmpinat cu strigăte şi fluierături de către sute de protestatari adunaţi în faţa reşedinţei din Downing Street 10 a şefului guvernului britanic, Rishi Sunak, pentru a protesta faţă de planurile de reforma a justiţiei în Israel, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Netanyahu şi Sunak şi-au strâns mâinile pe treptele de la Downing Street, în timp ce protestatarii fluturau steaguri ale Israelului şi strigau ‘Netanyahu, mergi la închisoare, nu poţi vorbi pentru Israel’.


Citeşte şi: SUA nu exclud, pe termen lung, negocieri privind graniţele Ucrainei – Black News

Manifestanţii, înconjuraţi de poliţişti şi îngrădiţi de baricade metalice, ţineau pancarte pe care scria: ‘Nu poţi să te bucuri de un weekend la Londra când dobori democraţia!’.

Posturile de televiziune se aşteptau să poată filma debutul întâlnirii între Sunak şi Netanyahu, dar se pare că oportunitatea a fost anulată vineri.

Netanyahu are programată şi o întrevedere cu ministrul de interne britanic Suella Braverman.

Scenele de la Londra urmează după cele de la Berlin, unde sute de persoane s-au adunat mai devreme în această lună la Poarta Brandenburg pentru a protesta împotriva planului de reformă a justiţiei care a aruncat Israelul în criză.

Citeşte şi: Von der Leyen organizează o conferinţă în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia – Black News

Israelienii protestează masiv de mai multe săptămâni de când coaliţia religios-naţionalistă a lui Netanyahu încearcă să treacă prin parlament modificări legislative care ar da guvernului puteri în numirea judecătorilor şi ar reduce prerogativele Curţii Supreme.

Britanici de origine evreiască şi israelieni au luat parte la câteva mari demonstraţii la Londra în ultimele săptămâni, sub sloganul ‘Apăraţi democraţia israeliană’.