DISTRIBUIȚI
DW

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a discutat duminică la Paris cu preşedintele rus Vladimir Putin, în marja ceremoniilor care au marcat sfârşitul primului război mondial, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Conversaţia mea cu preşedintele Putin a fost bună şi aş spune chiar foarte importantă”, a declarat Netanyahu presei, fără a da alte detalii.


Citește și : 70 de lideri mondiali au comemorat la Paris Centenarului Armistiţiului

A fost prima întâlnire dintre cei doi lideri după ce la începutul lui septembrie apărarea antiaeriană siriană a lovit accidental un Iliuşin-20 deasupra Mediteranei, ucigând 15 militari care se aflau la bordul aparatului rusesc, în timpul unui raid efectuat de patru avioane F-16 israeliene, care au lansat de la mare altitudine bombe asupra unor depozite de muniţii în provincia siriană Latakia (nord-vest).

Moscova a acuzat iniţial Israelul că este responsabil de doborârea avionului său, afirmând că armata israeliană nu a prevenit partea rusă decât cu un minut înaintea atacului şi că avioanele israeliene s-au servit de Il-20 ca de un ‘scut’ împotriva rachetelor siriene. Israelul, dar de asemenea experţi independenţi ruşi au negat această versiune a armatei ruse, indicând faptul că antiaeriana siriană a reacţionat haotic la o oră după atacul israelian, când aparatele israeliene nici nu se aflau în zonă.