DISTRIBUIȚI
ABC News

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va organiza vineri seară o şedinţă cu şefii serviciilor de securitate, după atentatul produs la periferia Ierusalimului pe fondul tensiunilor extreme dintre Israel şi palestinieni , informează mediafax.

Şedinţa are rolul evaluării situaţiei în materie de securitate, au declarat surse guvernamentale israeliene citate de site-ul Ynetnews.com.


Citește și : Cel puţin opt morţi într-un atac armat la o sinagogă din Ierusalimul de Est

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar alte zece au fost rănite, vineri seară, în urma unui incident armat produs la periferia oraşului Ierusalim, pe fondul tensiunilor extreme din ultimele zile ca reacţie la o operaţiune militară israeliană în Cisiordania.

Un militant islamist a deschis focul în faţa unei sinagogi din colonia evreiască Neve Yaakov, situată la periferia nord-estică a oraşului Ierusalim.

Autorul atacului a fost împuşcat mortal de agenţi ai serviciilor de securitate israeliene.

Atacul a fost salutat de grupurile militante palestiniene Jihadul Islamic şi Hamas. Atentatul intervine în contextul tensiunilor extreme generate de un raid militar israelian efectuat joi în oraşul Jenin, situat în Cisiordania, soldat cu cel puţin nouă morţi.

Citește și : Cheia rezolvării conflictului din Ucraina este la Biden, dar acesta nu o foloseşte