DISTRIBUIȚI
anp

Un pensionar olandez a început o bătălie legală cu autorităţile pentru a-şi schimba vârsta şi a avea astfel succes pe aplicaţia matrimonială Tinder, scrie BBC, potrivit news.ro.

Emile Ratelband, în vârstă de 69 de ani, doreşte să îşi modifice data naşterii de la 11 martie 1949 la 11 martie 1969, făcând o comparaţie între acest proces şi cel de schimbare a sexului.


Citeşte şi: Atac armat într-un bar din California! Cel puţin 12 oameni au fost ucişi de gloanţe – VIDEO

„Îţi poţi schimba numele. Îţi poţi schimba sexul. De ce nu şi vârsta?”, a declarat el pentru ziarul olandez De Telegraaf.

Un tribunal local din Arnhem este aşteptat să ofere o decizie în acest caz în patru săptămâni.

Ziarul olandez Algemeen Dagblad a informat că şansele bărbatului sunt mici deoarece nu există un mecanism legal prin care o persoană îşi poate modifica data naşterii.

Ratelband argumentează că se simte discriminat din cauza vârstei sale şi că îi afectează şansele de angajare şi rata succesului pe aplicaţia matrimonială Tinder.

Citeşte şi: Trump continuă războiul cu presa: Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter CNN

„Când am 69 de ani, sunt limitat. Dacă aş avea 49, aş putea cumpăra o casă nouă, să conduc o altă maşină. Pot să muncesc mai mult”, a declarat el.

Ratelband a argumentat că medicii săi i-au transmis că are corpul unei persoane de 45 de ani şi s-a descris ca fiind „un zeu tânăr”. Pensionarul a precizat că ar renunţa la pensia sa dacă îşi schimbă data naşterii.