DISTRIBUIȚI

Autorităţile germane speră să accelereze campania naţională de vaccinare, criticată pentru lentoarea ei, după ce au decis să permită unui număr de aproximativ 35.000 de cabinete ale unor medici de familie din întreaga ţară să înceapă să administreze vaccinuri anti-COVID-19 din această săptămână, informează marţi DPA, potrivit agerpres.

Unele dintre cabinete au început să administreze aceste vaccinuri încă de marţi, în timp ce altele aşteaptă să le fie livrate dozele de seruri. În prima săptămână, cabinetele medicilor de familie din Germania vor primi în total 940.000 de doze, ceea ce înseamnă că fiecare cabinet va putea să administreze, în medie, 26 de doze.


Citește și: Răspunsul economic RADICAL al Uniunii Europene la pandemie

Medicii de familie germani vor putea să decidă felul în care stabilesc programările la vaccinare şi modul în care îşi prioritizează pacienţii.

O asociaţie a firmelor de asigurări medicale private, PKV, a cerut guvernului federal german să accelereze lansarea vaccinărilor anti-COVID-19 prin intermediul clinicilor private.

Citește și: POTOP în Indonezia și Timorul de Est! Sunt cel puţin 157 de morți și zeci de dispăruți

„Debutul campaniei de vaccinare prin medicii de familie reprezintă un pas corect, dar el nu este suficient pentru a asigura protecţie pentru un număr cât mai mare de oameni şi cât mai repede posibil”, a declarat un reprezentant al companiei PKV, Florian Reuther, pentru DPA.

„Politicienii trebuie să pregătească deja pasul următor şi să permită ca vaccinarea să devină posibilă pentru clinicile private, alături de ceilalţi medici şi de stomatologi, imediat după ce livrările de vaccinuri vor accelera în săptămânile următoare”, a adăugat el.