DISTRIBUIȚI

Aproape două treimi dintre germani se îndoiesc de promisiunea cancelarului Angela Merkel că guvernul va putea oferi tuturor cetăţenilor dispuşi să fie vaccinaţi o doză până la 21 septembrie, potrivit unui sondaj comandat de DPA şi publicat luni, potrivit agerpres.

Doar 23% dintre germani cred că guvernul va respecta acest obiectiv, arată sondajul realizat de YouGov, în timp ce 62% sunt sceptici.


Citește și : GATA cu lockdown-urile! UK va trata coronavirusul ca pe o gripă! – Black News

Cincisprezece la sută sunt indecişi.

Merkel a subliniat în repetate rânduri obiectivul său de a oferi tuturor adulţilor vaccinul împotriva COVID-19 până la 21 septembrie, deşi încrederea în această promisiune s-a clătinat pe fondul derulării lente a vaccinării în Germania.

Un sondaj similar efectuat la începutul lunii februarie a constatat că 26% credeau că obiectivul va fi atins, în timp ce 57% considerau acest lucru improbabil.

Chiar şi printre alegătorii Uniunii creştin-democrate (CDU) a lui Merkel, 53% dintre alegătorii CDU şi CSU, formaţiunea-soră din Bavaria, punând la îndoială că obiectivul poate fi atins.

Nivelurile de îndoială sunt şi mai mari în rândul susţinătorilor altor partide.

Aproximativ 61% dintre alegătorii partidului Verzilor şi ai Stângii (Die Linke) susţin că obiectivul este nerealist, la fel ca 63% dintre alegătorii social-democraţi. Nivelurile sunt chiar mai ridicate în rândul FDP pro-business, 73%, şi 82% în rândul AfD (populist de dreapta).

Campania de inoculare a Germaniei a fost mult mai lentă decât a multor altor ţări, dar luna aceasta urmează ca aproximativ 35.000 de medici de familie să înceapă administrarea de vaccinuri, accelerând procesul. Mai târziu, specialişti medicali, medici privaţi şi de medicina muncii vor contribui de asemenea la grăbirea eforturilor.

Citeşte şi:Italienii se vaccinează în biserici şi muzee – Black News

Între timp, dorinţa oamenilor de a primi vaccinul a scăzut uşor de la un sondaj similar în ianuarie, când 67% din respondenţi au spus că îl doresc. Această proporţie a scăzut uşor, la 57% plus 8% pentru cei care au primit deja vaccinul, ajungând până la 65%.

18% nu vor să primească un vaccin, în timp ce 16% sunt indecişi.

Sondajul a fost realizat între 3 şi 5 februarie şi 2.077 de persoane au fost chestionate. Rezultatele au fost ponderate şi sunt reprezentative pentru populaţia germană de peste 18 ani.