DISTRIBUIȚI
Ziarul Romanesc Austria

Rusia este pregătită să discute cu Ucraina despre un nou schimb de prizonieri şi intenţionează să permită traficul de mărfuri pe Marea Neagră, anunţă cancelarul Austriei, Karl Nehammer, după conversaţia cu preşedintele rus, Vladimir Putin, informează mediafax.

„Neutralitatea politică activă a Austriei presupune că trebuie să folosim orice posibilitate pentru dialog. În acest context, am vorbit cu preşedintele Vladimir Putin”, a declarat vineri seară canecalarul Austriei, Karl Nehammer, prin Twitter.


Citește și : Putin i-a spus cancelarului Austriei că acuzaţiile privind criza alimentară sunt ‘lipsite de fundament’

„Preşedintele Putin a oferit semnale pozitive privind un schimb de prizonieri. În plus, vrea să permită traficul comercial pe Marea Neagră”, a afirmat Karl Nehammer.

Vladimir Putin i-a transmis vineri cancelarului Karl Nehammer că acuzaţiile la adresa Rusiei privind responsabilitatea blocării exporturilor de alimente din Ucraina sunt „lipsite de fundament”, conform Kremlinului.

Citește și : Iranul va lua ‘măsuri punitive’ împotriva Greciei în legătură cu confiscarea petrolului iranian de pe o navă (presă)