DISTRIBUIȚI
dpa

Negocierile comerciale dintre Europa și Statele Unite vor fi dificile, dar contextul economic actual crește șansele ca cele două părți să ajungă la un acord, a declarat marți Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, conform Reuters, scrie mediafax.

„Negocierile care urmează vor fi dificile”, a declarat Altmaier într-un interviu pentru postul de televiziune Deutschlandfunk.


Citește și : Rusia îi va prezenta preşedintelui turc noul său avion de vânătoare invizibil Su-57

„Am fost acolo (în Statele Unite, n.red.) în luna iunie și am ajuns la concluzia că, pentru Administrația Statelor Unite, găsirea unei soluții este mai importantă decât continuarea conflictului”, a adăugat ministrul german.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat la începutul lunii august un acord cu Uniunea Europeană privind creșterea exporturilor americane de carne de vită în spațiul comunitar, măsură ce indică o posibilă îmbunătățire a relațiilor comerciale tensionate între partenerii transatlantici.

Citește și : Netanyahu avertizează mişcarea Hezbollah şi Libanul să ‘aibă grijă’ la declaraţiile şi acţiunile lor

Totuși, președintele a indicat că, din perspectiva sa, acest acord este doar un prim pas în spargerea barierelor care blochează accesul deplin al SUA pe piețele europene și a avertizat că ar putea introduce noi taxe vamale suplimentare pentru importurile de vehicule în cazul în care Europa nu face mai multe concesii.