DISTRIBUIȚI
Domenico Tallini eletto presidente del Consiglio regionale. ANSA

Poliţia italiană a arestat joi 19 persoane, printre care şi preşedintele adunării regionale din Calabria (sud), într-o anchetă cu privire la operaţiuni de spălare de bani şi de fraudă electorală implicând mafia calabreză ‘Ndrangheta, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit anchetatorilor, clanul Grande Aracri, activ în Calabria, dar şi în unele regiuni din nord şi în străinătate, spăla bani murdari prin intermediul unei reţele de 23 de farmacii.


Citeşte şi: Trei senatori americani se opun vânzării de avioane militare în Emirate

Aceste activităţi ilegale au fost posibile datorită sprijinului dat de preşedintele adunării regionale din Calabria, Domenico Tallini (foto), care simplificase proceduri administrative în schimbul unor voturi la alegerile regionale din 2014.

Domenico Tallini, în vârstă de 68 de ani, membru al partidului Forza Italia al fostului premier Silvio Berlusconi, a fost plasat în reşedinţă supravegheată.

Ceilalţi 18 suspecţi, arestaţi în Calabria şi la Roma, sunt bănuiţi de asociere mafiotă, tentativă de extorcare, deţinere ilegală de arme, spălare de bani şi fraudă electorală.

Citeşte şi: OMS: Al doilea val pandemic trebuie combătut fără vaccinuri

Operaţiunea poliţiei a survenit în timp ce regiunea Calabria, cea mai săracă din Italia, se confruntă cu o criză provocată de demisiile succesive a trei oficiali regionali responsabili cu elaborarea politicii de luptă împotriva epidemiei de COVID-19.

Calabria este fieful istoric al ‘Ndrangheta, cea mai bogată şi mai puternică dintre grupările mafiote italiene.