DISTRIBUIȚI
newsx.com

Fostul preşedinte pakistanez Nawaz Sharif a fost îndepărtat pentru totdeauna din viaţa politică a ţării sale printr-o decizie a Curţii Supreme de la Islamabad, informează vineri dpa şi Reuters, citând media locale, conform agerpres.

Destituit în luna iulie de aceeaşi instanţă, Nawaz Sharif a fost judecat în noiembrie pentru implicarea sa într-un caz de corupţie.


Citeşte şi: Lumea toată TREMURĂ în faţa unei confruntări militare între Rusia şi SUA

Ancheta împotriva sa a fost iniţiată în urma dezvăluirilor în cazul ‘Panama Papers’ din 2016, vizând în special proprietăţile familiei sale din Londra. În consecinţă, el a fost constrâns să se retragă din funcţia de premier şi să depună mandatul de deputat de Lahore.

Niciunul din cei 15 premieri care au condus Pakistanul de-a lungul celor 70 de ani de istorie turbulentă a ţării nu a reuşit să-şi ducă până la capăt mandatul de cinci ani. Sharif însuşi a fost forţat de trei ori să îşi părăsească postul: prima dată din cauza unui scandal de corupţie, a doua oară în urma unei lovituri de stat şi a treia oară după hotărârea Curţii Supreme.

Citeşte şi: Scandalul de la Academia Suedeză continuă: Secretarul permanent şi-a dat demisia