DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Russian opposition leader Alexei Navalny is seen on a screen via a video link from the IK-2 corrective penal colony in Pokrov during a court hearing to consider an appeal against his prison sentence in Moscow, Russia May 24, 2022. REUTERS/Evgenia Novozhenina//File Photo

Disidentul Alexei Navalny, aflat într-o închisoare din Rusia acolo unde ispășește o pedeapsă de nouă ani, a fost trimis într-o „celulă de pedeapsă” pentru că „nu s-a purtat în mod corespunzător”, potrivit Sky News, informează mediafax.

Politicianul Alexei Navalny a fost trimis în izolare pentru a 12-a oară în opt luni, potrivit unei postări pe pagina sa de Twitter.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

El a scris că șederea într-o celulă „bună” s-a încheiat și că acum se află într-o celulă „rea” pentru că s-a „purtat în mod necorespunzător”. Decizia a fost lată după ce documentarul Navalny a câștigat premiul Oscar.

„Aparent, autoritățile coloniei nu au putut suporta ca eu să primesc un Oscar, hotărând că două cărți în celulă și un Oscar reprezintă prea mult. Are sens”, a adăugat el, referindu-se la premiul Oscar câștigat de documentar care vorbește despre disidența, otrăvirea și întemnițarea lui.

Navalny a fost arestat în ianuarie 2021 după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se recuperase după otrăvirea cu agent neurotoxic, lucru pe care el îl pune pe seama Kremlinului și pe care autoritățile ruse îl neagă.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

Apoi, în martie 2022, el a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de fraudă și de sfidarea instanței. Navalny a respins toate acuzațiile despre care a spus că sunt fabricate de subordonații lul Vladimir Putin.