DISTRIBUIȚI
Sputnik

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a afirmat luni că în organismul său şi pe corpul lui a fost identificat agentul toxic Noviciok, el cerând autorităţilor ruse să-i restituie hainele pe care le purta în ziua otrăvirii sale, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

”Înainte de a mi se autoriza mutarea în Germania, ei mi-au confiscat toate hainele şi m-au trimis complet dezbrăcat. Ţinând cont că pe corpul meu a fost găsit agentul Noviciok şi că este foarte probabilă o metodă de infectare prin contact, hainele mele sunt o probă materială foarte importantă. Solicit ca hainele mele să fie împachetate cu grijă într-un sac de plastic şi să îmi fie înapoiate”, a scris pe blogul său Navalnîi, în prezent aflat în convalescenţă într-un spital din Berlin.


Citește și: Un bloc de locuințe S-A PRĂBUȘIT în India (VIDEO)! Sunt morți și răniți!

Aleksei Navalnîi, cunoscut pentru anchetele sale anticorupţie ce vizau elita politică rusă, s-a simţit rău pe 20 august în timp ce se întorcea cu o cursă aviatică din oraşul Tomsk spre Moscova şi a fost internat de urgenţă la Omsk, un alt oraş din Siberia, înainte de a fi evacuat spre Berlin, după lungi dispute între susţinătorii săi şi medicii ruşi.

În Germania s-a ajuns la concluzia că în cazul lui Aleksei Navalnîi a fost vorba despre o otrăvire cu Noviciok, o substanţă neurotoxică dezvoltată de fosta Uniune Sovietică în scopuri militare.

Citește și: POTOP în Vietnam! Șase oameni au murit și peste 100 au fost răniți

Moscova a respins această posibilitate, în pofida concluziilor în acest sens ale unor laboratoare din Germania, Franţa şi Suedia.