DISTRIBUIȚI
Twittter

Nava ONG-ului german Sea Watch, ce are la bord 194 de migranţi salvaţi pe Mediterana, a primit miercuri din partea autorităţilor italiene permisiunea să acosteze în portul Messina din Sicilia, dar toate persoanele aflate pe navă vor rămâne în carantină la bordul acesteia din cauza epidemiei cu coronavirus, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Anterior, alţi 274 de migranţi debarcaţi în Italia de nava Ocean Viking, aparţinând ONG-urilor Medici fără Frontiere şi SOS Mediterranee, au fost de asemenea plasaţi în carantină, însă nu la bordul navei, ci într-o tabără de refugiaţi. Cei 32 de membri ai echipajului de pe Ocean Viking şi un ziarist german care a fost la bordul ambarcaţiunii se află de asemenea în carantină, dar într-o altă locaţie.


Citește și : Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia

După înlăturarea de la guvernare a Ligii conduse de Matteo Salvini, care închisese porturile Italiei pentru navele ONG-urilor ce debarcă migranţii, acestea din urmă primesc cu oarecare uşurinţă permisiunea de a acosta în porturile italiene, fiind de asemenea creat la nivelul Uniunii Europene un mecanism prin care migranţii debarcaţi în Italia sunt redistribuiţi între statele membre care participă în mod voluntar la acest sistem.

În acest timp s-a intensificat fluxul migrator dinspre nordul Africii către Europa. De la începutul acestui an au debarcat în Italia circa 2.500 de migranţi, faţă de numai 227 în perioada similară a anului trecut.

Citește și : Marea Britanie efectuează teste aleatorii pentru depistarea coronavirusului la pacienţii de gripă