DISTRIBUIȚI
AP

Mai mult de 100 de migranţi au fost daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea pe care se aflau a suferit un naufragiu în largul coastelor Libiei, a anunţat pentru AFP purtătorul de cuvânt al marinei libiene, citând mărturii ale unor migranţi salvaţi, transmite agerpres.

Potrivit generalului Ayoub Kacem, „cel puţin şapte” dintre cei care au reuşit să se salveze din naufragiu au rămas timp de trei zile pe mare înainte să fie recuperaţi, miercuri, de echipele de salvare.


Kacem nu a fost în măsură să ofere pe moment mai multe detalii cu privire la naufragiu, care a avut loc în largul oraşului Sabratha, situat la vest de Tripoli. Acest oraş, bază de plecare a migranţilor spre Europa, este de duminică scena unor lupte violente între grupări armate rivale.

Citeşte şi: Morgan Freeman, actor principal într-un clip anti-rusesc: ‘Am fost atacaţi! Suntem în război!

Săptămâna trecută, mai mult de 3.000 de migranţi au fost aduşi pe uscat de paza de coastă libiană, în timp ce alţi circa 2.000 au fost debarcaţi în Italia, potrivit unui bilanţ stabilit plecând de la mai multe surse oficiale şi de la un mijloc de informare în masă italian.

Aceste cifre arată că ruta migraţiei dintre Libia şi Italia, ţara europeană cea mai apropiată, nu este total închisă, în pofida diminuării substanţiale a fluxului de migranţi dintre cele două ţări.

Italia a înregistrat 6.500 de refugiaţi nou-sosiţi de la începutul lui iulie, mai puţin de 15% din media înregistrată în această perioadă între 2014 şi 2016.