DISTRIBUIȚI

Cinci migranţi au murit şi alţi şase au fost daţi dispăruţi după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat din cauza valurilor puternice în largul insulei spaniole Lanzarote, au anunţat miercuri autorităţile locale, informează AFP, potrivit agerpres.

„Echipele de salvare au putut recupera cinci trupuri neînsufleţite, în pofida dificultăţilor cauzate de furtuna puternică, responsabilă de răsturnarea ambarcaţiunii”, a explicat într-un comunicat administraţia locală din Lanzarote, insulă din Arhipelagul Canare, în largul Marocului.


Citește și : Poliția cehă anchetează comercializarea măștilor cu Hitler

Echipele de salvare au reuşit să salveze alte patru persoane care se aflau la bordul ambarcaţiunii improvizate, ce ar fi transportat 15 migranţi în total, a declarat pentru postul public TVE un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Lanzarote, Isidoro Blanco.

„Şase persoane au fost date dispărute”, a spus el, subliniind că marea este „periculoasă” în această perioadă, „cu valuri de trei sau patru metri”.

Citește și : Franța ia noi măsuri privind migrația

Persoanele salvate au explicat că au plecat pe mare vineri, potrivit acestui purtător de cuvânt. Nicio informaţie nu a fost oferită cu privire la ţările lor de origine sau la identitatea lor.

Căutarea de persoane dispărute continua miercuri, cu mijloace aeriene şi marine, au informat pe Twitter serviciile de urgenţă de pe Insulele Canare.