DISTRIBUIȚI

Săptămâni de teste de descurajare nucleară pentru NATO și Rusia. Planificată de mult timp, misiunea alianței transatlantice numită ”Steadfast Noon”, începe luni, 17 octombrie, cu bombardierele aliaților dezvoltate pentru bombardamentele atomice, care vor zbura deasupra Regatului Unit și a Mării Nordului pentru a ajunge în Belgia. Numele misiunii are la bază ideea Ceasului Apocalipsei, dezvoltată în 1947 de experţii revistei Buletinul Oamenilor de Știință din Domeniul Atomic de la Universitatea din Chicago, care care arată câte minute despart omenirea de o catastrofă de proporții globale, care ar duce la anihilarea ei, moment simbolizat prin miezul nopții. Exercițiul se desfășoară anual de peste un deceniu și implică Statele Unite și alți 13 membri ai alianței, transmite EURONEWS, potrivit RADOR.

La operaţiunile care vor dura până duminică, 30 octombrie, vor participa aproximativ șaizeci de avioane de diferite tipuri, de la avioane de vânătoare din generația a patra și a cincea până la tancuri, de la avioane de supraveghere până la bombardiere strategice B-52 care vor zbura peste Atlantic, decolând de la baza aeriană Minot, din Dakota de Nord.


Citeşte şi: Israelul CRITICĂ decizia Australiei de a nu mai recunoaşte Ierusalimul de Vest drept capitală a sa; Autoritatea Palestiniană o salută – Black News

De cealaltă parte a continentului, Rusia își va desfășura misiunea anuală Grom, în care capacitățile militare nucleare ale federației sunt testate cu ajutorul bombardierelor și submarinelor. În lumina amenințărilor recente ale Kremlinului cu privire la utilizarea bombelor nucleare pentru a rezolva conflictul din Ucraina, NATO va fi foarte atentă la exercițiile rusești. Spre deosebire de Grom, misiunea NATO nu presupune încărcarea rachetelor nucleare pe vehicule militare.

Citeşte şi: Iranienii îşi fac abonamente la Starlink pentru a scăpa de restricţiile la internet – Black News