DISTRIBUIȚI

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a anunţat vineri că îşi va extindere misiunea de antrenament militar în Irak, menită să prevină resurgenţa grupării teroriste Stat Islamic (SI) în această ţară, informează dpa, potrivit agerpres.

NATO consideră drept o obligaţie extinderea susţinerii pentru Irak, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o videoconferinţă cu cei 30 de miniştri ai apărării ai ţărilor din Alianţă.


Citește și : Un italian bănuit de 160 de violuri în Germania a fost arestat de trupele speciale în Franţa

De asemenea, ţările membre ale NATO au convenit să preia din fostele activităţi ale coaliţiei globale conduse de SUA împotriva SI, ceea ce ar putea presupune desfăşurarea a 1.000 de soldaţi suplimentari în Irak.

O misiune de luptă a forţelor NATO în Irak nu este deocamdată luată în considerare.

Citește și : Restricţii dure în UK! În Scoţia se vorbeşte deja despre un ‘Crăciun online’

Actuala operaţiune a NATO în Irak a început în 2018 şi iniţial presupunea desfăşurarea a circa 500 de militari în această ţară. Scopul principal al acestei misiuni este de a ajuta forţele armate ale Irakului să împiedice SI să recucerească teritorii în această ţară.

Germania se numără printre ţările membre ce ar urma să ajute la extinderea prezenţei NATO în Irak. Parlamentul german va vota joia viitoare asupra extinderii prezenţei trupelor germane în Irak.