DISTRIBUIȚI
afp

Doi membri ai misiunii Resolute Support au fost ucişi în atentatul comis joi la Kabul, anunţă această misiune a NATO într-un comunicat de presă, anunţă agerpres.

”Un militar este din România. Conform politicii NATO, misiunea Resolute Support nu va oferi detalii suplimentare. Mai multe informaţii vor veni din România”, se menţionează în comunicat.Vezi și: Un militar român a fost UCIS în ultimul atac taliban din Kabul – VIDEO

”Al doilea militar este din SUA. Conform politicii Departamentului american al Apărării, numele militarului ucis în misiune va fi comunicat după 24 de ore, în urma înştiinţării familiei”, mai precizează misiunea Resolute Support.

Bilanţul atentatului sinucigaş de joi de la Kabul este de cel puţin 10 morţi şi 42 de răniţi. Militanţii talibani au revendicat responsabilitatea pentru atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din capitala Afganistanului care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO şi al ambasadei SUA.

Citeşte şi: Bilanţul atentatului sinucigaş din Kabul crește la 10 morți. Un militar român și-a pierdut viața!

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat că un militar român a fost ucis joi la Kabul în timp ce se afla într-o misiune de patrulare. Potrivit acestuia, decesul a survenit în urma unei explozii generate de o maşină-capcană.

Acest atentat are loc la doar trei zile de la atentatul de luni noaptea, soldat cu 16 morţi şi peste 100 de răniţi, şi în care şi-a pierdut viaţa şi un diplomat român, iar un altul a fost grav rănit.