DISTRIBUIȚI
Wall Street Journal

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat ferm ‘atacul terorist tragic’ comis joi în apropierea aeroportului din Kabul, subliniind că operaţiunea de evacuare va continua, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres

”Condamn ferm acest atac terorist îngrozitor. Prioritatea noastră rămâne evacuarea cât mai multor oameni posibil către un mediu sigur, cât mai rapid cu putinţă”, a reacţionat Stoltenberg pe Twitter.


Citește și : Reuniune extraordinară a miniştrilor de interne din UE privind situaţia din Afganistan

În prezent ţările occidentale desfăşoară la Kabul ultimele operaţiuni de evacuare înainte de data limită 31 august.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-a declarat ”foarte îngrijorat” după exploziile de la aeroportul din capitala afgană.

”Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familiile lor. Garantarea căilor de trecere în siguranţă către aeroport rămâne esenţială”, a scris el pe Twitter.

Pentagonul a anunţat că în apropierea aeroportului din Kabul au avut loc joi cel puţin două explozii, care fac parte dintr-un ”atentat complex” în care s-au înregistrat victime civile şi militare americane. Organizaţia neguvernamentală Emergency a scris pe Twitter că cel puţin şase oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi în atacul de lângă aeroportul din capitala afgană.

Citește și : Operaţiunile de evacuare din Afganistan se apropie de final! Aproape 100.000 de oameni au reuşit să scape din infern

O sursă apropiată Congresului SUA a informat că oficialităţile americane sunt convinse că în spatele atentatului se află filiala afgană a Statului Islamic, cunoscută drept ISIS-Khorasan (ISIS-K). ISIS-K se opune atât SUA, cât şi talibanilor.