DISTRIBUIȚI
TVR MOLDOVA

Fostul ministru de finanţe al Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă, a fost propus pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Maia Sandu, informează miercuri Radio Chişinău, potrivit agerpres.  

Şeful statului a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Natalia Gavriliţă este o persoana în care are încredere şi o „profesionistă integră şi responsabilă’.


„I-am dat sarcina să creeze echipa guvernamentală şi să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltare economică şi curăţarea instituţiilor statului de corupţie”, a declarat Maia Sandu.

Citește și : Fostul bodyguard al lui Macron este acuzat pentru paşapoartele sale diplomatice şi de serviciu

Totodată, preşedintele Republicii Moldova a pledat din nou pentru alegeri parlamentare anticipate. „Consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de a ieşi din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetăţenii au dreptul să-şi aleagă deputaţii. Acum fracţiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă îşi doresc cu adevărat alegeri parlamentare anticipate sau vor sa pună capcane’, a spus Maia Sandu.

Natalia Gavriliţă a fost ministru al finanţelor în cabinetul condus de Maia Sandu. Ea urmează să-şi prezinte programul şi echipa guvernamentala în plenul Parlamentului, solicitând votul deputaţilor.

Potrivit legislaţiei Republicii Moldova, dacă guvernul nu este învestit după cel puţin două încercări, parlamentul ar urma să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.

Citește și : FBI nu ştie nici acum unde este laptopul lui Nancy Pelosi FURAT din Capitoliu