DISTRIBUIȚI
NASA

Satelitul Terra al agenţiei spaţiale americane a surprins o imagine cu ochiul taifunului Mitag, localizat la est de Taiwan, potrivit unui anunţ al Centrului Spaţial Goddard al NASA, citat de Xinhua, transmite şi agerpres.

Instrumentul MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer) de pe satelitul Terra aparţinând NASA a oferit luni o imagine cu Mitag, în care se poate observa că ciclonul continua să producă furtuni însoţite de descărcări electrice în jurul ochiului său.


Citeşte şi: O jurnalista din Maroc face închisoare pentru ‘avort ilegal’

Cadranul vestic al Mitag răspândise deja nori şi precipitaţii peste Taiwan.

Satelitul Terra al NASA face parte din flota de sateliţi ai agenţiei spaţiale americane care furnizează informaţii pentru observarea şi studiul uraganelor.

Observatorul naţional din China a emis luni un cod galben de ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt, care vizează estul ţării, înaintea sosirii taifunului Mitag.

Citeşte şi: China sărbătoreşte cu mare fast 70 de ani de comunism

Cel puţin 12 persoane au fost rănite după ce taifunul Mitag a lovit Taiwanul luni seară şi marţi dimineaţă înainte de a se deplasa spre nord către Coreea de Sud, au informat oficiali locali. Biroul Central de Meteorologie din Taiwan a suspendat marţi avertizările meteorologice, pe măsură ce intensitatea furtunii s-a diminuat.

Taifunul este aşteptat să ajungă în Coreea de Sud miercuri seară.