DISTRIBUIȚI
www.pravda.com.ua

Un tribunal din Crimeea a ordonat luni ţinerea în arest pentru 60 de zile a liderului tătarilor crimeeni, Nariman Jelialov, pentru presupusă implicare într-un atac asupra unui gazoduct din zona rurală, a relatat agenţia Interfax, citată de Reuters, potrivit agerpres

Jelialov, fost vicepreşedinte al Mejlis, organismul legislativ al tătarilor crimeeni scos în afara legii, a fost arestat la finalul săptămânii trecute, măsură condamnată de SUA şi Ucraina.


Citește și :  Lovitură de stat în Guineea: președintele Conde a fost arestat

Duminică, cel puţin 50 de tătari crimeeni au fost arestaţi de forţele de securitate ruse în urma unor proteste desfăşurate în oraşul Simferopol împotriva ”percheziţiilor şi arestărilor ilegale”, potrivit comisarului pentru drepturile omului al parlamentului de la Kiev, Liudmila Denisova.

Naţiunile Unite au acuzat recent Moscova de arestări şi percheziţii arbitrare împotriva reprezentanţilor comunităţii tătarilor din Crimeea.

În 1944, aproximativ 200.000 de tătari crimeeni acuzaţi de cooperare cu Germania nazistă au fost deportaţi pe teritoriul actual al Uzbekistanului. Numeroşi tătari au boicotat referendumul din 2014 cu privire la anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

Citește și : Treizeci de migranţi, blocaţi de o lună la frontiera dintre Belarus şi Polonia