DISTRIBUIȚI
NDTV.com

India va contribui la efortul de imunizare globală cu noi vaccinuri împotriva COVID-19, a anunţat joi premierul indian Narendra Modi, informează dpa, potrivit agerpres

„Dacă până acum doar două tipuri de vaccinuri anti-coronavirus produse în India au ajuns să fie folosite pe plan internaţional, în viitorul apropiat vor fi valabile multe alte asemenea vaccinuri din India”, a declarat Modi într-un discurs online susţinut la Forumul Economic Mondial.


Citește și : Atena vrea să trimită patrule de poliţie în univesităţile şi campusurile elene! Mii de studenţi protestează împotriva legii

India a salvat deja multe vieţi trimiţând doze din vaccinurile sale existente către alte ţări, a spus premierul indian. Astfel, India „şi-a îndeplinit responsabilităţile pe plan global” în timpul pandemiei de COVID-19, a adăugat el.

India a livrat sute de mii de doze de vaccin gratuite în ţările din regiunea sa, unde luptă pentru influenţă cu rivala China.

Chiar dacă la începutul pandemiei cu noul tip de coronavirus au existat temeri că peste 800 de milioane de persoane vor fi infectate şi cel puţin 2 milioane de oameni vor muri în India, ce are o populaţie de 1,3 miliarde locuitori, ţara a demonstrat că aceste temeri au fost neîntemeiate, a subliniat Modi.

India a înregistrat până acum 10,7 milioane de persoane infectate cu COVID-19, iar numărul de contaminări zilnice a început să scadă înainte de începerea campaniei de vaccinare. Mai mult de 2,3 milioane de lucrători din sistemul sanitar au fost imunizaţi în decurs de 12 zile şi alte 300 de milioane de indieni vor fi vaccinaţi în următoarele luni.

Citește și : De ce cred unii oameni de ştiinţă că mutaţia britanică a coronaviruslui ar putea fi mai periculoasă?

Anul acesta, reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial se desfăşoară online din cauza pandemiei. În anii obişnuiţi, mii de directori de companii şi politicieni de top se adună cu acest prilej la începutul anului în staţiunea elveţiană Davos.