DISTRIBUIȚI
NDTV.com

Premierul indian Narendra Modi a împlinit vineri 71 de ani, zi în care autorităţile plănuiesc să depăşească recordul la vaccinări într-o singură zi, iar partidul său a organizat evenimente care includ tabere de donare de sânge şi distribuţia de provizii către orfani, săraci şi azilele de bătrâni, relatează DPA, potrivit agerpres.

Partidul Janata Party (BJP) a tipărit 50 de milioane de felicitări cu imaginea lui Modi şi mesajul „mulţumesc” care îi vor fi trimise prin poştă de lucrătorii formaţiunii şi de susţinătorii din toată India, a relatat presa internă.


Citeşte şi: Ucraina, vecina României, se prăbușește din cauza politicii dezastruoase a președintelui Zelensky! – Black News

India a administrat un număr record de 18 milioane de vaccinuri până seara, potrivit site-ului guvernului. Demersul, care a ajuns la cifra impresionantă de 42.000 de inoculări pe minut, va duce probabil la depăşirea bornei de 25 de milioane de vaccinuri într-o singură zi, susţin oficiali locali.

Programul BJP include organizarea de expoziţii privind viaţa lui Modi, concursuri de cultură generală şi târguri pentru a prezenta realizările guvernului, se menţionează într-un comunicat al partidului.

Programul se va încheia pe 7 octombrie, ziua în care Modi a devenit ministru şef în statul Gujarat pentru prima dată în 2001.

Citeşte şi:Franţa ANULEAZĂ o gală la Washington, după ce a pierdut ‘contractul secolului’ – Black News

BJP sărbătoreşte ziua de naştere a lui Modi în fiecare an ca Seva Diwas sau ziua serviciului pentru cetăţean. Manifestările ample din acest an au loc într-un moment în care popularitatea lui Modi pare să fi scăzut, potrivit unui sondaj recent făcut public de grupul media India Today.

Modul în care guvernul a gestionat criza COVID-19 şi şomajul au fost invocate drept principale motive pentru scăderea drastică de popularitate a lui Modi, deşi se află în continuare pe primul loc în topul celor pe care populaţia i-ar dori în fruntea statului.

Partidul Congresului naţional indian din opoziţie a lansat un apel pe Twitter ca aniversarea lui Narendra Modi să fie marcată ca ziua naţională a şomajului.