DISTRIBUIȚI
Enigma Magazine

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, l-a desemnat, luni după-amiază, pe Najib Mikati în funcţia de prim-ministru, în contextul impasului politic de la Beirut, informează Agenţia France-Presse şi site-ul 20minutes.fr , informează mediafax.

În cursul consultărilor cu liderii partidelor parlamentare, Najib Mikati, care a mai fost prim-ministru, a primit susţinerea a 72 de membri ai Parlamentului de la Beirut.


Citește și : SUA vor continua raidurile aeriene în sprijinul trupelor afgane dacă talibanii nu-şi opresc ofensiva

Saad Hariri a anunţat pe 15 iulie că renunţă la eforturile de a forma o majoritate parlamentară, la nouă luni de la desemnarea pentru postul de prim-ministru.

Anterior, premier-desemnat Moustapha Adib a eşuat în eforturile de a obţine sprijin parlamentar pentru formarea guvernului.

Libanul este condus în prezent de Guvernul interimar al premierului Hassan Diab, care gestionează doar afacerile curente ale ţării.

Libanul se confruntă cu o criză economică şi socială masivă, amplificată de explozia produsă pe 4 august 2020 în zona portuară din Beirut. Deflagraţia s-a soldat cu peste 210 morţi şi mii de răniţi şi a provocat daune majore în multe cartiere din Beirut.

Citește și : SUA merg în direcția greșită în ce privește COVID-19, avertizează Fauci