DISTRIBUIȚI
Global Look Press

Poliţiştii din New York îşi vor face în curând însemnările pe iPhone-urile din dotare, care vor lua locul agendelor şi pixului, informează news.ro.

Agenda de însemnări face parte din arsenalul poliţiştilor din New York încă din anii 1800. După mai bine de 100 de ani, aceasta se retrage pentru a face loc unei aplicaţii de iPhone care sincronizează însemnările în cadrul Departamentului.


Citeşte şi: Atac TERORIST la Ierusalim! O maşină a intrat cu viteză în oameni!

N.Y.P.D a anunţat că schimbul va deveni oficial din 17 februarie, dată de la care cei peste 30.000 de poliţişti în uniforme vor putea fi văzuţi la locul incidentelor cu un iPhone în mână, în locul unui carneţel.

Aplicaţia oferă un format standardizat, care simplifică sarcina poliţiştilor şi ajută la organizarea centralizată a informaţiilor în cadrul departamentului.

Însemnările făcute pe iPhone la faţa locului vor deveni automat documente legale, care vor putea fi folosite în cadrul cercetărilor şi ca probă juridică în procese.

Şefii departamentului spun că astfel sunt eliminate neajunsurile scrierii în agendă – posibile abuzuri, scris neinteligibil etc. Transcrierea însemnărilor este o altă sarcină de care ofiţerii scapă cu această ocazie.

Citeşte şi: Un tren de mare viteză A DERAIAT în nordul Italiei. Doi oameni au murit!

De asemenea, aceştia vor fi scutiţi de păstrarea în siguranţă a agendelor. Aceste agende trebuiau păstrate inclusiv după pensionarea agenţilor, pentru cazurile în care erau necesare în vreun proces.

În jur de 10.000 de agende noi erau până acum printate în fiecare lună în cadrul N.Y.P.D. Departamentul a început să folosească iPhone-uri din 2015, iar în prezent are în dotare în jur de 37.000 de telefoane.