DISTRIBUIȚI
shebeketeldur.com

Cel puţin cinci persoane au murit şi zeci de mii au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în regiunea Mekong din Myanmar din cauza inundaţiilor, în timp ce ploile continuă să se abată asupra ţării, a declarat duminică un oficial guvernamental citat de agenţia vietnameză de presă VNA, potrivit agerpres.

Mai mult de 54.000 de persoane sunt strămutate din cauza inundaţiilor în întreaga ţară, a declarat oficialul din cadrul Ministerului Sănătăţii Sociale din Myanmar.


Citește și : Şase persoane au murit după scufundarea unei bărci în apropierea insulei greceşti Lesbos

Se estimează că aproximativ 100.000 au fost afectate de inundaţii. Zone întinse de terenuri agricole sunt complet acoperite de apele noroioase.

Ordine de evacuare au fost emise în mai multe zone, în timp ce 163 de tabere au fost înfiinţate pentru persoanele strămutate din sudul, estul şi centrul ţării.

Myanmarul este lovit de inundaţii grave în fiecare an, iar oamenii de ştiinţă din domeniul climatic au plasat-o în 2015 în topul unei liste globale de naţiuni afectate cel mai mult de condiţiile meteorologice extreme.

Anul acesta, mai mult de 100 de persoane au murit în urma inundaţiilor care, de asemenea, au deplasat sute de mii în toată ţara.

Citește și : Israelul a pus-o în libertate pe tânăra palestiniană filmată în timp ce lovea un soldat israelian

Cel mai grav dezastru natural din Myanmar din ultima vreme a fost ciclonul Nargis, care a lovit marile întinderi ale ţărmului ţării, lăsând cel puţin 138.000 de morţi sau dispăruţi în mai 2008.