DISTRIBUIȚI
exciting-krakow.com

Peste 212.000 de persoane au vizitat anul trecut muzeul papal din oraşul polonez Wadowice, în timp ce în 2016, când în localitatea apropiată, Cracovia, a fost organizată Ziua Mondială a Tineretului, 270.000 de vizitatori au trecut pragul instituţiei culturale, a indicat reprezentanta acesteia, Anna Czajkowska, citată de agenţia de presă poloneză PAP.

Muzeul pregăteşte în acest an o serie de evenimente cu prilejul aniversării, la 16 octombrie, a 40 de ani de la momentul la care cardinalul polonez Karol Wojtyla a devenit papă şi şi-a ales numele Ioan Paul al II-lea. De asemenea, instituţia estimează ca în acest an cifra persoanelor care au vizitat muzeul să ajungă la un milion, indică sursa citată, conform agerpres .


Muzeul se află în casa natală a Papei Ioan Paul al II-lea, locul în care a trăit familia sa şi în care s-a născut, în anul 1920.

Citește și : Donald Trump a plătit tăcerea asupra unei relaţii sexuale cu o actriță de filme porno

Muzeul a fost fondat în 1984, iar în 2010 a început renovarea clădirii.

Instituţia a fost redeschisă la 9 aprilie 2014 şi găzduieşte în prezent o expoziţie care prezintă viaţa lui Karol Wojtyla, de la naştere până la decesul său.