DISTRIBUIȚI
Smithsonian Magazine

Muzeul Auschwitz i-a cerut miliardarului american Jeff Bezos să retragă de pe platforma Amazon cărţi antisemite pentru copii, scrise în perioada nazistă, relatează AFP, scrie news.ro .

Între cărţile menţionate se numără şi “Der Giftpilz” (Ciuperca otrăvită), publicată iniţial în limba germană, în 1938, avându-l ca autor pe Julius Streicher. Streicher a scris încă două cărţi pentru copii, toate disponibile pe Amazon, dar a fost şi fondatorul ziarului nazist “virulent antisemit” Der Sturmer, se arată în solicitarea către Amazon. Julius Streicher a fost executat penru crime împotriva umanităţii.


Citește și : Aproape 3.500 de civili ucişi în urma războiului din Afganistan în 2019 (ONU)

Anul trecut, Lituania a cerut Amazon să nu mai vândă produse cu simboluri sovietice, precizând că aceste simboluri ofensează victimele comunismului.

În ultimele 18 luni, Amazon a retras de pe platform sa mai multe cărţi ale unor autori de extremă dreapta, în special pe cele ale lui David Duke, fost lider al Ku Klux Klan, şi George Lincoln Rockwell, fondator al partidului nazist american.

Supravieţuitorii holocaustului s-au reunit în ianuarie, la fostul lagăr Auschwitz-Birkenau, pentru a marca împlinirea a 75 de ani de la eliberare şi a atrage atenţia asupra atacurilor antisemite din prezent.

Citește și : Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Coreea de Sud a ajuns la 433