DISTRIBUIȚI
Euronews

Angela Smith, fosta deputată a Partidului Laburist britanic, se va alătura Partidului Liberal-Democrat, relatează cotidianul The Times în ediţia sa de duminică, potrivit Reuters şi Press Association, scrie agerpres.

Smith s-a aflat printre cei 11 parlamentari care au părăsit Partidul Laburist în februarie, din cauza abordării liderului Jeremy Corbyn faţă de Brexit şi a unei controverse legate de presupuse afirmaţii antisemite ale sale.


Citește și : Demisie în Guvernul Johnson – Amber Rudd pleacă din fruntea Ministerului Muncii și Pensiilor

Potrivit Sunday Times, deputata s-a alăturat liberal-democraţilor din cauza puseelor extremiste din partidele tradiţionale Laburist şi Conservator.

Angela Smith este cel de al treilea parlamentar care se alătură liberal-democraţilor într-o săptămână, aducând numărul total al acestora din Camera Comunelor la 17.

„Ţara noastră merită mai mult decât asta. Într-un moment de criză naţională, oamenii merită o alegere mai bună decât cele două vechi partide. Sunt de aceea încântată să mă alătur lui Jo Swinson şi liberal-democraţilor. Liberal-democraţii sunt cel mai puternic partid pentru a opri Brexitul şi a construi o societate care acordă oportunităţi tuturor, combate schimbarea climatică şi investeşte în publicul nostru”, a scris ea pe o reţea socială.

Citește și : Trump anunță că a anulat acordul de pace cu talibanii

Venirea ei în partid a fost salutată de lidera Jo Swinson, care a scris pe Twitter sâmbătă seară: „Bine ai venit Angela Smith în rândul liberal-democraţilor. Ea este cel de al şaselea deputat care ni se alătură în ultimele trei luni, împreună cu 30.000 de noi membri. Împreună putem opri Brexitul”.