DISTRIBUIȚI

Consiliul Central al Musulmanilor din Germania a calificat antisemitismul drept un păcat şi s-a angajat să lupte împotriva unor astfel de manifestări în rândul refugiaţilor, transmite marţi dpa, potrivit agerpres.

”Antisemitismul, rasismul şi ura sunt păcate mari în islam, de aceea noi nu le vom tolera niciodată’, a declarat preşedintele Consiliului, Aiman Mazyek, citat în ediţia din Dusseldorf a cotidianului Rheinische Post.


Citeşte şi: Bilanţul atacului de la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi; atacatorul, un bărbat de 25 de ani din Toronto

Aiman Mazyek a reacţionat la declaraţiile cancelarului german Angela Merkel pentru un post de televiziune israelian, la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit cărora Germania se confruntă cu ‘un fenomen nou prin care refugiaţi şi alte persoane de origine arabă aduc o formă diferită de antisemitism în ţara noastră’.

Potrivit lui Mazyek, afirmaţiile cancelarului au fost ‘ca de obicei diferenţiate’, pentru că a subliniat că antisemitismul nu a revenit în Germania odată cu refugiaţii. Statistica infracţiunilor dovedeşte acest lucru, a subliniat el.

‘Cu toate acestea, noi luăm foarte în serios faptul că există antisemitism prezent în rândurile unor refugiaţi’, a afirmat Mazyek. Consiliul Musulman organizează întâlniri între evrei şi refugiaţi şi desfăşoară, de asemenea, programe educaţionale, a arătat el. Parte a acestui efort sunt şi vizitele comune regulate la memoriale ale unor foste lagăre de concentrare naziste.

Citeşte şi: 18 oameni au murit într-un incendiu provocat în China. Piromanul a fost arestat 

În ultimele săptămâni, în Germania au avut loc unele atacuri antisemite din partea unor musulmani. În cel mai recent incident, un tânăr care purta kippa pe o stradă din Berlin a fost atacat şi lovit de un bărbat care i-a strigat ‘Yahudi’, cuvântul arab pentru ‘evreu’. Tânărul agresat a declarat ulterior că nu este evreu, ci arab israelian.

Un alt incident a fost consemnat când o elevă evreică de şcoală primară a fost agresată de colegi mai mari musulmani într-o şcoală din Berlin pentru că ‘nu crede în Allah’, după ce primise ameninţări cu moartea.

Grădiniţele şi şcolile evreieşti, precum şi sinagogile sunt protejate de poliţie 24 de ore din 24.