DISTRIBUIȚI
Islamic Festival Eid Mubarak Background Template Vector Illustration

Musulmanii din Arabia Saudită şi din cel puţin alte şapte state din Orientul Mijlociu sărbătoresc marţi festivalul Eid al-Fitr, ce marchează încheierea lunii postului islamic al Ramadanului, transmite dpa, potrivit agerpres.

Autorităţile din Arabia Saudită, stat pe teritoriul căruia se află cele mai sfinte locuri ale Islamului, a informat că luni a fost ultima zi a Ramadanului iar marţi marchează începutul festivalului Eid al-Fitr ce urmează să dureze trei zile, potrivit anunţului făcut de ministerul pentru media.


Citește și : Trump, informat de Moscova despre retragerea majorităţii personalului rus desfăşurat în Venezuela

Guvernele din Kuwait, Qatar, Bahrein, Yemen şi Emiratele Arabe Unite au făcut anunţuri similare.

Musulmanii suniţi din Irak vor celebra marţi Eid, dar nu a fost făcut încă niciun anunţ despre data la care va începe sărbătorirea acestui festival de către majoritatea şiită a ţării.

Eid al-Fitr va începe miercuri în Iordania, Egipt şi Siria.

Începutul şi încheierea lunilor islamice ţin cont de momentul în care poate fi zărită pe cer luna nouă.

Citește și : Conte îi somează pe Salvini și Di Maio – Va demisiona dacă Liga și M5S nu pun capăt nesfârşitelor lor polemici

Un comitet pentru observarea lunii din Oman se va reuni marţi după rugăciunile de la apusul soarelui pentru a anunţa dacă este observată faza de lună nouă, potrivit agenţiei de presă din Oman.

Eid al-Fitr este una din cele mai sfinte sărbători ale calendarului islamic.

În prima partea a primei zile a acestui festival, musulmanii rostesc o rugăciune specială în moschei. Familiile împart dulciuri umplute cu curmale sau nuci iar copiii poartă haine noi şi primesc bani drept cadou în cele trei zile ale sărbătorii.