DISTRIBUIȚI
Al Jazeera

Ambasadorul Libanului în Germania, Mustapha Adib, a fost numit prim-ministru după ce a obţinut cele mai multe voturi în consultările parlamentare conduse de şeful statului Michel Aoun, a anunţat luni preşedinţia libaneză, citată de France Presse, dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Numirea lui Adib, în vârstă de 48 de ani, a intervenit cu câteva ore înainte de sosirea în Liban a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care i-a îndemnat pe liderii libanezi să formeze rapid un „guvern de misiune” însărcinat cu scoaterea ţării din criza economică şi politică.


Citește și : SUA se apropie de pragul de şase milioane de cazuri de coronavirus

Adib, ambasador la Berlin din 2013, a fost ales după ce a obţinut 90 de voturi pentru dintre cele exprimate de 128 de membri ai parlamentului, potrivit Radio Vocea Libanului.

Noul guvern va trebui să conducă ţara prin multiple crize. Anunţul intervine la mai mult de trei săptămâni după ce prim-ministrul Hassan Diab a demisionat în urma unei explozii masive în capitala Beirut ce a ucis peste 180 de persoane şi a rănit alte 6.000.

Prim-ministrul libanez desemnat Mustapha Adib a cerut formarea unui nou guvern în timp record şi implementarea imediată a reformelor ca un punct de început pentru un acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). „Şansa pentru ţara noastră este mică”, a declarat Adib după ce a fost desemnat oficial de către preşedintele Michel Aoun.

Citește și : Testare gratuită pentru Covid pe străzile din Paris