DISTRIBUIȚI
A 3D printed Twitter logo is seen in front of a displayed photo of Elon Musk in this illustration taken October 27, 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Proprietarul Twitter, Elon Musk, a declarat sâmbătă că i se pare „posibil” ca personalul firmei de socializare să fi avantajat candidații de stânga în timpul alegerilor din Brazilia din acest an, fără a oferi dovezi, scrie Reuters , informează mediafax.

Musk a finalizat achiziția Twitter la 27 octombrie, cu doar câteva zile înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale din Brazilia, când președintele în exercițiu de extremă dreapta Jair Bolsonaro a fost învins de stânga Luiz Inacio Lula da Silva.


Citește și: O nouă decizie a justiţiei defavorabilă lui Donald Trump

„Am văzut o mulțime de tweet-uri îngrijorătoare despre recentele alegeri din Brazilia”, a scris Musk pe Twitter când a fost întrebat de un utilizator despre alegerile posibil „manipulate” de conducerea anterioară a companiei.

„Dacă acele tweet-uri sunt corecte, este posibil ca personalul Twitter să fi avantajat candidații de stânga”, a adăugat miliardarul.

La începutul acestui an, Bolsonaro l-a primit pe Musk la o întâlnire în statul brazilian Sao Paulo, când a calificat preluarea Twitter de către miliardarul american drept o „gură de speranță” și l-a numit „legendă a libertății”.

Citește și: Washingtonul anunţă sancţiuni împotriva a trei oficiali nord-coreeni

Atât Lula, cât și Bolsonaro au folosit pe scară largă Twitter în timpul campaniilor lor. Unor aliați ai lui Bolsonaro – inclusiv candidatului cu cele mai multe voturi pentru Camera inferioară a Congresului, Nikolas Ferreira – le-au fost suspendate conturile prin ordin judecătoresc după turul al doilea pentru că au pus la îndoială rezultatele alegerilor.