DISTRIBUIȚI
CNBC.com

Închiderea contului de Twitter al lui Donald Trump, după luarea cu asalt a Capitoliului, la Washington, la 6 ianuarie 2021, a fost o ”greşeală gravă”, afirmă Elon Musk pe Twitter, care consideră că aceasta a ”subminat încrederea publicului” în reţeaua de socializare, relatează Reuters, scrie news.ro .

”Sunt de acord cu faptul că (Donald) Trump nu tweetează. Important este ca Twitter să corecteze o greşeală gravă (pe care a făcut-o) interzicându-i contul, în pofida unei încălcări a legii sau condiţiilor de utilizare. Deplafonarea preşedintelui în funcţie a subminat încrederea publicului în Twitter a jumătate din America”, apreciază Musk.


Citește și: FRIGUL IERNII, noua armă a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina

Musk face această declaraţie la o săptămână după ce a anunţat că reactivează contul pe Twitter al lui Donald Trump, după ce o majoritate slabă a votat în favoarea reintegrării fostului locatar al Casei Albe, care a anunţat că nu are niciun interes să revină pe Twitter.

Trump i-a răspuns atunci că va rămâne pe propria reţea de socializare, Truth Social.

Donald Trump nu a mai scris niciun tweet de la 8 ianuarie 2021, la două zile după ce susţinători de-ai săi au luat cu asalt Capitoliul.

Restabilirea contului lui Donald Trump ridică întrebări despre politica de reintegrare pe reţeaua de socializare.

La puţin timp cupă ce a finalizat cumpărarea platformei de socializare, cu 44 de miliarde de dolari, la sfârşitul lui octombrie, Elon Musk a dat asigurări că nicio decizie majoră cu privire la conţinut sau la reactivarea unui cont nu va fi luată fără intervenţia unui consiliu însărcvinat cu acest lucru.

Citește și: Parlamentul Franţei sistează dezbaterea privind interzicerea coridelor