DISTRIBUIȚI
pixabay

Scenaristul şi producătorul de televiziune american Steven Bochco, autorul unor serii cult precum ”NYPD Blue”, ”Hill Street Blues” sau ”LA Law”, a decedat la vârsta de 74 de ani, în urma unei îndelungi suferinţe cauzată de leucemie, a anunţat asistentul său personal, Phillip Arnold, citat luni de AFP, potrivit agerpres.

Steven Bochco a murit duminică dimineaţa, înconjurat de familia şi prietenii săi, a precizat Arnold.


Citeşte şi: Staţia spaţială chineză STRICATĂ a intrat în atmosfera Pământului

Laureat de zece ori cu distincţia Primetime Emmy Award şi creator al serialului de televiziune ”Doogie Howser, M.D.”, Steven Bochco era binecunoscut pentru abordarea sa îndrăzneaţă, dar şi pentru realismul său infailibil.

Steven Bochco

După anunţarea decesului său, reţelele de socializare au fost inundate de mesaje de regret de la Hollywood, semnate mai ales de unii dintre colaboratorii săi.

Directorul executiv al Disney, Robert Iger, a scris: „Astăzi, industria noastră a pierdut un vizionar, o forţă creatoare, un om care îşi asuma riscuri, un povestitor al unor istorisiri pline de spirit, politicos şi dotat cu o uimitoare capacitate de a şti ce îşi doreşte lumea. Am fost mult timp colegi şi prieteni şi sunt profund îndurerat”.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Iran. Cel puţin 54 de oameni sunt răniţi 

Pentru regizorul seriei ”Buffy the Vampire Slayer”, Joss Whedon, Steven Bochco a fost un om „complex, imprevizibil şi de o bunătate nemărginită”. Bochco a ”schimbat televiziunea” şi este ”o legendă”, în opinia lui Whedon.