DISTRIBUIȚI

Ministrul apărării din Muntenegru, Predrag Boskovic, a confirmat pentru un cotidian local că începând din această vară spaţiul aerian al ţării sale va fi protejat de avioane de luptă italiene şi greceşti, în cadrul misiunii NATO de poliţie aeriană, informează marţi agenţia Hina, potrivit agerpres.

Ministrul muntenegrean a precizat că în prealabil va trebui semnat un acord cu Agenţia pentru servicii de trafic aerian din Serbia şi Muntenegru (SMATSA).


Citeşte şi: După recenta graţiere, Alberto Fujimori riscă să fie iar trimis la închisoare

În cadrul aceluiaşi program al NATO, avioanele italiene şi greceşti vor supraveghea şi spaţiul aerian al Albaniei, a menţionat pentru Hina un reprezentant al Alianţei nord-atlantice.

Programul NATO de poliţie aeriană, care urmăreşte asigurarea integrităţii spaţiului aerian al statelor membre, funcţionează din 2004 în republicile baltice Estonia, Lituania şi Letonia, după aderarea acestora la alianţa militară. Spaţiul aerian al Sloveniei este păzit de aeronave din Ungaria şi Italia.

Muntenegru a devenit oficial cel de-al 29-lea stat membru al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord în iunie anul trecut.

Citeşte şi: Maduro cere o întâlnire cu Trump pentru stabilirea unui dialog