DISTRIBUIȚI
greekreporter.com

Medicii din Grecia au iniţiat joi o grevă de 24 de ore în pentru a protesta împotriva unei noi legi care prevede creşterea numărului de ore de lucru într-o săptămână, a reducerii veniturilor şi a condiţiilor proaste din spitale, relatează dpa, potrivit agerpres.

Doctorii din spitalele de stat sunt nemulţumiţi de o nouă prevedere care extinde numărul maxim de ore de muncă pe săptămână de la 48 la 60.


Sindicatul medicilor, OENGE, a transmis că doctorii nu ar trebui obligaţi să lucreze mai mult şi că este nevoie de angajări în rândul personalului medical.

Citeşte şi: Trump şi marele dragon chinez. Lecţie de istorie prezidenţială la Beijing – VIDEO

„Vrem mai mulţi angajaţi acum”, a precizat sindicatul într-un comunicat.

Doctorii protestează de asemenea împotriva reducerilor de venituri cauzate de măsurile de austeritate impuse de creditorii internaţionali în schimbul a trei planuri de salvare de la prăbuşirea financiară a Greciei în 2010.

În timpul grevei, spitalele de stat se vor ocupa doar de urgenţe, a declarat presei un purtător de cuvânt.

Criza financiară a blocat practic orice angajări de personal medical, iar acum multe spitale au într-o foarte mare proporţie medici şi asistenţi în vârstă.

Şansele mici de a găsi un loc de muncă i-au determinat pe mulţi medici tineri să plece din ţară. Conform sindicatului doctorilor din Atena, peste 18.000 de medici au plecat în ultimii şapte ani, majoritatea mutându-se în Marea Britanie, Germania şi statele din Golf.