DISTRIBUIȚI
CNN.com

Cel puţin 13 civili şi şase terorişti au fost ucişi vineri în explozia a trei maşini-capcană într-o zonă aglomerată din capitala somaleză Mogadiscio, a anunţat poliţia citată de dpa. La scurt timp după explozii, atacul a fost revendicat de gruparea Al-Shabab, afiliată la reţeaua Al-Qaida, potrivit Agerpres.

Alte 15 persoane au fost rănite când militanţii au detonat primele două maşini, în faţa hotelului Sahafi, frecventat de oficiali guvernamentali, a menţionat un ofiţer al poliţiei.


Citește și : Atentat cu mașini-capcană în capitala Somaliei. Cel puțin 17 morți

Doi dintre militanţi, care conduceau vehiculele încărcate cu explozibil, au fost ucişi în deflagraţie, iar alţi patru, care au încercat să intre în hotel, au fost împuşcaţi mortal de gărzile hotelului, a precizat poliţia.

A treia bombă a fost plasată într-o maşină parcată în apropiere.

Clădirile din vecinătate, între care hotelul Hayat şi sediul Departamentului central de investigaţii, au fost avariate de explozii.

Intersecţia unde s-au produs acestea, cunoscută drept „Kilometrul 4”, se află în apropierea aeroportului din Mogadiscio.

Citește și : Un tribunal din Moscova a prelungit cu 3 luni arestul Carinei Ţurcan

La scurt timp după explozii, atentatul a fost revendicat pe postul de radio pro-rebel Andalus de gruparea Al-Shabab, afiliată la reţeaua teroristă internaţională Al-Qaida, grupare care lansează cu regularitate atacuri în statul est-african.