DISTRIBUIȚI

Mai mulţi membri ai bandei extrem de violente de origine salvadoriană MS-13, des invocată de preşedintele Donald Trump, au asasinat cu sălbăticie un bărbat, aplicându-i peste 100 de lovituri de cuţit, într-o periferie a capitalei americane Washington, a informat poliţia locală, transmite AFP, potrivit agerpres.

Unul din membrii prezumtivi ai bandei, Miguel Angel Lopez-Abrego, care i-ar fi aplicat prima lovitură victimei, un bărbat încă neidentificat, a fost menţinut miercuri în arest preventiv, fără posibilitate de eliberare condiţionată, de către un judecător din comitatul Montgomery.


Citeşte şi: Un congresman american îşi cere scuze după apariţia unei poze intime pe Twitter – FOTO

Trupul victimei a fost descoperit pe 5 septembrie într-o groapă săpată în parcul regional din Wheaton, statul american Maryland.

Conform presei locale, care a avut acces la dosarul din justiţie al cazului, victima a fost decapitată, iar inima i-a fost smulsă şi aruncată în mormânt.

‘În cursul investigaţiei, anchetatorii au primit informaţia că acest omor a fost comis de membri ai bandei de stradă MS-13, printre care Lopez-Abrego’, care a fost ulterior inculpat pentru asasinat, a comunicat poliţia locală, precizând că ‘victima a fost înjunghiată de peste 100 de ori’.

MS-13, abrevierea pentru Mara Salvatrucha (‘banda salvadoriană’), este una dintre cele mai violente din SUA. Ea a apărut în anii 1980 pentru a le asigura protecţia imigranţilor din El Salvador de bandele rivale din Los Angeles, după care s-a extins în America Centrală.

Preşedintele american Donald Trump a făcut din combaterea MS-13 una din priorităţile luptei împotriva criminalităţii în SUA, invocând frecvent această bandă pentru a-şi justifica politica de fermitate împotriva infracţionalităţii imigranţilor, dar şi ridicarea unui zid la frontiera cu Mexic.