DISTRIBUIȚI
WSJ

După ce şi-a strigat neobosit, vreme de doi ani, opoziţia faţă de Brexit în faţa clădirii Parlamentului britanic, Steve Bray vrea acum să intre acolo: idolul eurofililor, supranumit „Mr Stop Brexit” va candida în alegerile legislative din 12 decembrie din partea Partidului Liberal-Democrat, a anunţat formaţiunea, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

El va reprezenta acest partid care vrea să anuleze retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) în circumscripţia Cynon Valley, în sudul Ţării Galilor, a precizat marţi preşedinta formaţiunii, Jo Swinson.


Citește și: Jeanine Anez se proclamă președinte în Bolivia

„Este un militant pasionat”, a spus Swinson. „El este bine cunoscut în cadrul susţinătorilor menţinerii (Regatului Unit) în UE şi sunt sigură că îşi va aduce energia în campanie”, şi-a exprimat ea convingerea.

Steve Bray, un galez de 59 de ani, manifesta în faţa clădirii Parlamentului britanic din septembrie 2017, în general timp de şapte ore la rând, indiferent de vreme, echipat uneori cu un impresionant megafon. Cu pălăria sa albastră cu stele aurii, asemenea drapelului european, el distribuia pliante şi drapele, în speranţa de a-i convinge pe parlamentari să oprească procesul de retragere a Regatului Unit din UE.

Galezul a explicat că a schimbat „pălăria sa albastră pe dosarul galben” al liberal-democraţilor pentru că a fost convins de dorinţa lui Jo Swinson de a împiedica Brexitu-ul pur şi simplu, în timp ce opoziţia laburistă vrea să organizeze un referendum asupra unui nou acord. „Detest să spun asta, însă nu nou referendum nu va stârni decât divizări”, a estimat Bray.

Citește și: ‘Acqua alta’ ISTORICĂ în Veneția

Cel care vota înainta pentru laburişti şi care a recunoscut că o dată i-a votat pe conservatori s-a declarat conştient de dificultatea de a câştiga în circumscripţia din Cynon Valley, deţinută de deputata laburistă Ann Clwyd şi care a votat în majoritate pentru Brexit, în 2016.

Prin alegerile din 12 decembrie, premierul conservator Boris Johnson speră să obţină o majoritate suficientă care să-i permită să retragă Regatul Unit din UE, însă acest pariu rămâne incert.