DISTRIBUIȚI
Hotnews

Comisarul european pentru afaceri economice Pierre Moscovici a afirmat miercuri că nu va exista un ‘dumping vamal’ între ţările Uniunii Europene în cazul unui Brexit fără acord, el dând asigurări că regulile vamale vor fi aceleaşi pentru toţi, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Ştiu că unii se întreabă ‘Faceţi controale extrem de insistente aici, la Calais, dar veţi face acelaşi lucru în alte ţări ale Uniunii Europene?’. Răspunsul meu este ‘da’ ”, a declarat Pierre Moscovici în marja unei vizite la capătul francez al Eurotunelului, la Coquelles (nordul Franţei).


Citește și : Minorităţile etnice rămân ‘larg subreprezentate’ în noul Parlament European (ONG)

”Tratatele se aplică tuturor, maniera în care trebuie efectuate controalele vamale se aplică peste tot la fel şi, aşadar, nu va exista un dumping vamal, nu vor exista în Uniunea Europeană zone unde va fi mai uşor de intrat decât în altele”, a insistat el.

Potrivit oficialului european, obiectivul este ca frontiera Uniunii Europene în ansamblul său să fie protejată, astfel încât Regatul Unit să devină o ţară terţă pentru ansamblul ţărilor UE.

Citește și : UE cere autorităților chineze eliberarea deţinuţilor politici cu ocazia comemorării represiunii din piaţa Tiananmen